Over Hoosz

Wat wil HOOSZ

HOOSZ is de ontmoetingsplek voor zestigers. Voor iedereen die met anderen z' n bijzondere, creatieve of gewoon leuke dromen wil delen. Via HOOSZ leg je persoonlijke contacten. Want het is meer dan een website. HOOSZ zorgt dat mensen elkaar echt ontmoeten. Omdat het leuk is om gelijkgestemden te ontmoeten, om de energie en het plezier. Iedereen krijgt de kans z'n eigen plan, droom te delen en uit te voeren. Dat proces samen aangaan is dan al een deel van de droom.

Hoe werkt het

Stel, je hebt al langer een idee, een plan, een droom. Vul het inschrijfformulier in, beschrijf je droom of meld je aan voor een droomtafel. Via het contactformulier kun je je ook opgeven voor een droomtafel. Daarna kun je alle dromen lezen en met de dromers chatten. Een droom die je interessant vindt kun je “volgen”. En bij droomtafels ontmoet je andere dromers.

Voor wie is het

HOOSZ is er voor actieve zestigers. Mensen met energie en enthousiasme en die hun dromen willen delen. Omdat zij betekenis willen geven aan deze levensfase. Duurzaamheid en deeleconomie spelen voor iedereen een rol. Je voelt je nog heel actief en wil nu je eigen dromen ontdekken. Geef je eigen vriendenkring het idee achter HOOSZ door zodat je zelf mee bepaalt wie er betrokken worden. HOOSZ raad je aan om niet te snel persoonlijke gegevens uit te wisselen. Hoosz neemt daarvoor geen verantwoordelijkheid.

Wat is een droomtafel

Via het contactformulier kun je je opgeven voor een droomtafel met een thema. HOOSZ regelt in overleg de organisatie. Daarvoor hebben we een eigen droomplek. Belangrijk bij deelname is dat alle deelnemers zich prettig voelen en dat ieders verhaal en wensen aan bod komen. Samen op weg zodat je na de droomtafel kunt verder dromen over het vervolg. Het besluit daarover ligt helemaal bij jou.

Onze droomplek is uitstekend bereikbaar met het OV, per auto of per fiets. Parkeren is beperkt mogelijk maar wel gratis.

Het kantoor van HOOSZ ligt aan de Vondellaan in Utrecht. Adres: Bedrijvencentrum Vondelparc , Vondellaan 86-94, 3521 GH, Utrecht. HOOSZ zit in het Rudolf Magnusgebouw, het pand tussen het ROC en het pand Vondelparc

Wie wij zijn

Wij zijn Rein de Vries en Peter van Aarnhem. Wij dromen graag over dingen die we willen realiseren. En nu hebben we ‘vrije’ tijd. En we bedachten dat er veel meer energieke mensen zijn, met dromen en verlangens. Zo ontstond ons plan om HOOSZ op te richten, een netwerk van mensen die elkaar ontmoeten en samen hun dromen waar maken.

Het kantoor van HOOSZ zit in het bedrijvencentrum Rudolf Magnus , Vondellaan 86-94, 3521 GH, Utrecht.

Vragen die je misschien hebt

Hoe word ik een HOOSZer

Iedereen kan de dromen lezen. Als je wilt chatten of deelnemen aan een droomtafel, moet je je (gratis) inschrijven. Dat kan met of zonder droom. Na bevestiging van je mailadres kun je direct met andere HOOSZ-leden communiceren. En je opgeven voor een droomtafel!

Ik heb meer dromen

Je kunt 3 dromen indienen. Je bent vrij in de formulering en omschrijving. Er is alleen een praktische beperking voor het aantal woorden. Laat ook weten of je graag deelneemt aan een droomtafel. Je bent vrij in de formulering en omschrijving.

Kan ik mijn droom veranderen, aanpassen of terugtrekken

Dat kan allemaal. Je krijgt een persoonlijk account waar je je dromen en persoonlijke informatie zelf beheert en aanpast. Als er al anderen op je droom hebben gereageerd is het wel zo aardig om hen hierover te informeren. Als je je inschrijving wilt stoppen vragen we je om dat te melden aan info@hoosz.nl. Dan halen we je gegevens van de site.

Ik heb een hele gekke, aparte droom

Dromen is vrij dus een droom is nooit te gek. In een enkel geval zullen we je een mail sturen als we denken dat jouw droom misschien beter op een andere site past. Maar schroom nooit om je droom in te dienen.Dat we dromen met een onbehoorlijke inhoud weren zul je begrijpen.

Kan ik in contact komen met andere HOOSZ-ers

Het kan maar niet direct. Als je dat wilt kun je dat het via HOOSZ-contact aangeven. Wij geven die vraag dan door aan degene waar je contact mee zoekt. Die beslist zelf of hij/zij dat wil.Wat

Wat gebeurt er als ik op een droom reageer

Als je reageert op een andere droom ontvangt diegene een mail van HOOSZ waarin staat dat er iemand op zijn/haar droom gereageerd heeft. Je ontvangt ook zelf een mail als iemand op jouw droom reageert.

Wat kost het

Inschrijven is gratis en je kunt je terugtrekken wanneer je dat wilt.

Waarom vraagt HOOSZ persoonlijke gegevens

We hebben je naam en e-mailadres nodig om te communiceren. En om vast te stellen dat jijzelf de eigenaar bent van dat e-mailadres en niet iemand anders. Een foto uploaden maakt het persoonlijker maar het is niet verplicht. In je account kun je zien wie welke gegevens kan lezen en wie niet.

Kun je je ook samen inschrijven

Ja hoor, dat kan. We vinden het wel handig als je het bij de inschrijving aangeeft.

Hoe word ik een HOOSZer

Iedereen kan op de HOOSZ-site de dromen van anderen lezen. Als je over een droom wilt chatten of aan een droomtafel wil deelnemen, moet je je inschrijven. Dat kan met of zonder droom. Na aanmelding ontvang je een mail waarmee we checken of jij eigenaar bent van dat e-mailadres. Na bevestiging kun je direct met andere HOOSZ-leden communiceren.

Wie kunnen zich inschrijven

HOOSZ is er voor iedereen vanaf 60. Vanaf die leeftijd ontstaat vaak ruimte om na te denken over je toekomst (minder werk, overstappen, eerder stoppen, pensioen). Als je deelneemt aan HOOSZ weet je dus ook dat je met mensen van je eigen leeftijdsgroep te maken hebt.

Moet ik op alle chats reageren

De moderatoren bekijken alleen nieuwe inschrijvingen, niet de chats. Je maakt zelf uit of en hoe je reageert. Vindt je een reactie lastig, stuur dan een mail aan info@hoosz.nl. Dan kan een moderator reageren. We kunnen een chat sluiten of verwijderen.

Ik wil deelnemen maar heb (nog) geen droom!

Geen probleem. Schrijf je gewoon in en geef je op voor een droomtafel. Uit die ontmoetingen ontstaan vast mooie, bijzondere dromen.

Mijn vraag staat er niet bij!

Ga naar het contactformulier. Daarop kun je alles kwijt wat je wilt vragen.

Waar komt de naam HOOSZ eigenlijk vandaan

Het is geen bestaand woord. Associëren en fantaseren bepaalde dat het HOOSZ werd. Wij hadden het beeld van een stortvloed, een hoos aan dromen en we stelden ons een hausse aan mooie ideeën voor. En die Z erachter prikkelt wel.